Archief

Oude berichten eindigen hier.

Verslag bijeenkomst over duurzaamheid

Erik Wilmink is 21-11 naar een bijeenkomst geweest over duurzaamheid in de Eester, georganiseerd vanuit de Buurtbalie. Hier zijn verslag.

Er waren een aantal sprekers waaronder Leon Pacquay van Cruquius Circulair. Hij is bezig met het gebied achter de Harbour Club te verduurzamen. Had een leuke presentatie over de geschiedenis van Amsterdam en verduurzaming.

Filmmaker Ron Langdon heeft een documentaire gemaakt “tijd voor een duurzaam oost”. Via deze link kan je deze bekijken. We hebben de film niet bekeken, maar hij gaf ook een presentatie over het belang van verduurzaming.

Tot slot kwam er nog een bewoner aan het woord die informeerde over de opzet van een  warmtenet voor de regio Amsterdam waar industrieën waaronder Tata hun restwarmte beschikbaar stellen. Dit kan betekenen dat we minder afhankelijk worden van Nuon. Er is een leuke website hierover warmteiscool.nl.  Ook is er een filmpje gemaakt om eea te verduidelijken, zie link.

Ook met iemand gesproken over project Zon op Zeeburg, zij gaan panelen plaatsen op het appartementencomplex Entrepotbrug.

Er wordt een initiatief gestart vanuit de buurtbalie om alle VVE’s in het OHG met elkaar in contact te brengen om kennis uit te wisselen. Ik heb mijn gegevens hiervoor aangeleverd.